How does an already noteworthy table become the stuff of legends ? Is it the chef, the cuisine ? Certainly ! Or the décor, a backstory ? Equally ! But upon occasion there is that rarer, more touching surprise of a simple address, the magic of a signboard. Suddenly the map, the restaurant as it were, regains the land. Among such legends in Paris, at 18 Rue Fabert, Esplanade des Invalides : Divellec.

À la carte

 

 

 

                                              ENTRÉES

                                              STARTERS

 

 

 

6 HUITRES N°2 NATURES, condiment d'échalotes au vinaigre de Barolo – 28 €

6 OYSTERS N°2 REGULAR, shallots condiment with Barolo vinegar – 28 

 

 

PALOURDES, gratinées au beurre de thym citron – 28 €

CLAMS gratinated with buckwheat butter – 28 

 

 

GRENOUILLES DES DOMBES, zéphyr d'ail rose chlorophylle de persil – 32€

FROG'S LEGS, pink garlic, and parsley – 32€ 

 

 

BAR, calque, bombons de pommes vertes et baies roses – 38€

SEA BASS, calque, green apple candies and pink berries – 38

 

 

 

THON, pastilla croustillante aux abricots secs

pickles de coings au curcuma – 38 €

TUNA, crispy pastilla with dry apricots

pickled turmenic quince – 38 

 

 

ORMEAUX, fricassés aux artichauts à la Grenobloise et fleurs de câpres – 42€

ABALONES, artichoke like Grenobloise , capers flower – 42

 

 

 

SAUMON, SEICHE, THON ET BAR, confit au sel / Caviar – 45€ / 65€

SALMON, CUTTLEFISH, TUNA AND SEA BASS, salt confit / Caviar – 45 / 65

 

 

 

SAINT-JACQUES, carpaccio sur la coquille aux pommes vertes et huile de poivre Timut – 52€

SCALLOPS, carpaccio on the shell 

with green apple and Timut pepper oil – 52

 

 

 

 

 

 

 

POISSONS À PARTAGER

MAIN COURSE

 

 

 

 

TURBOTIN SAUVAGE, sauce Béarnaise contemporaine, pieds bleus, figues au Madère râpé de noisettes fraîches – 15 € les 100 grammes

WILD TURBOT, contemporary Béarnaise, mushrooms, figs infused with Madere 

fresh hazelnuts - 15€ per 100 grams

 

 

 

BAR DE LIGNE en croûte de sel, huile de lime

Agnolotti au butternut, émulsion parmesan - 15 € les 100 grammes

LINE-FISHED SEA BASS in salt crust, lime oil

butternut agnolotti, parmesan emulsion
- 15
 per 100 grams

 

 

 

SAINT-PIERRE, cuit sur une plaque de sel de l'Himalaya

Confit de Coco de Paimpol au wakamé et anguille fumée - 15€ les 100 grammes

JOHN DORY cooked on a Himalaya, Paimpol beens, wakame, and smocked fish

 - 15 per 100 grams

 

 

 

 

 

SOLE, sur l'arête au beurre meunière, céleri

sarrasin en suc d'ache de montagnes – 75€

SOLE, meuniere butter, celeriac and buckwheat – 75

 

 

 

NAVARIN DE HOMARD, roudoudou de pommes de terre – 85€

LOBSTERrosemary smoked, rolled confit potatoes and shellfish reduction – 85 

 

 

 

 

Tous nos poissons sont de saison et issus d'une pêche éco-responsable.

Afin d'optimiser le goût, ils sont cuits entiers.

 

 

 

 

DESSERTS

DESSERTS

 

 

 

COLONEL, des Frères Chartreux – 18€

COLONEL with sorbet – 18

 

 

FIGUES DE SOLLIES, poêlées, coulis de fruits rouge et crème 

montée à la vanille – 21€

SOLLIES FIGS, fried, red berries sauce and vanilla cream – 21

 

 

CHOCOLAT, soufflé au Grand Cru de la chocolaterie de l'Opéra – 24€

CHOCOLATE « Opéra » Grand Cru soufflé – 24

 

BABA AU RHUM, crème légère à la vanille et raisins confits – 24€

BABA AU RHUM, light vanilla cream and grapes confit – 24€

 

 

CLEMENTINES, marrons glacés et émulsion à la vanille – 24€

CLEMENTINE, chestnuts and vanilla emulsion – 24

 

 

TATIN DE POMMES, Pink-Lady, glace vanille – 24€

APPLE PIE, tatin, Pink-Lady, vanilla ice cream - 24

 

 

 

 

 

 

Our Menus

 

 

Lunch Menu to share...

  (for all the guests)

 

 

Starters to share

Sea bass, tuna, clams

Croaker fish, vanilla cauliflower puree

roasted Daïkon radish, candied lemon

Rice pudding, cardamom, pear comice poached in caramel, orange

75

 

 



Discovery Menu

(for all the guests)

 

Tuna crispy pastilla with dry apricots

pickled turmenic quince

Salmon, cuttlefish, tuna and sea bass, candied salt

             ∝

Sea bass in a salt crust, or Roasted Turbot, mushrooms, figs infused with Madere, fresh hazelnuts

Choice of sweets

120

 

 

 

 

Tasting Menu

(for all the guests)

 

 

Scallops, carpaccio on the shell

with green apple and Timut pepper oil

 

 

Salmon, cuttlefish, tuna and sea bass, candied salt, caviar golden 

 

Frogs legs in parsley

 

Lobster navarin, roudoudou potatoes

Choice of sweets

180


BAR LIST

Download

 

Wine LIST

Download